6 Haziran 2017 Salı

Şekerpare


Herkese merhaba...
Hayırlı Ramazanlar cümleten
Rabbim bu ayın hürmetine tüm ümmet-i Muhammed'i affu mağfiret eylesin.
Amin.

Şekerpareyi çok severim ve özellikle Ramazan ayında olmassa olmazlar arasında tutarım.
Pastane kıvamında harika bir tadı var.
Bir iki püf noktası dışında oldukça da kolay.
Ilki hamur ele yapışmayacak ama normalden biraz yumuşak olacak.
Ikincisi de şerbeti döktükten sonra fırın kapalıyken fırına koyup şerbetini çektirmek.
Hepsi bu kadar:)

MALZEMELER:
Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

Hamuru için ;
1 pkt oda sıcaklığında margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 yumurta akı
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yeşil fıstık

YAPILIŞI:
Şerbeti için gerekli olan malzemeleri tencereye alıp 15 dakika kaynatıp soğutun.

Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak ama normalden biraz yumuşak olacak şekilde yoğurun.
Hamurdan parçalar kopartıp şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Şekerpareleri fırından alıp fırını kapatın.
Şekerpareler sıcakken üzerine soğuk şerbeti döküp tepsiyi tekrar fırına sürün.
Soğuyana kadar bekletip servis tabağına alıp yeşil fıstıkla süsleyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...